Tingsha glad 6 cm brons

 34,50

Gladde tingsha met aan de binnenzijde ingegrafeerde Ohm-tekens.
De Tingsha heeft een zuivere, heldere, hoge klank.

Materiaal: brons. Het verbindingskoord is van leer
Afmetingen: 6 x 6 x 2,5 cm

Beschrijving

Tingsha’s (ding-sha’s, cymbalen) worden van oudsher gebruikt als muzikale offerandes bij spirituele handelingen in vele Tibetaans boeddhistische en hindoeïstische rituelen, en tijdens de meditatie.
Je kunt de tingsha’s plat tegen elkaar aanslaan, of naast elkaar hangen en ze tegen elkaar laten komen. In het laatste gebruik ontstaat er tussen de twee schijven een prachtige, vibrerende klankgolf met een hoge, en diep doordringende geluidstrilling welke lang aanhoudt. Deze klank werkt zuiverend op de atmosfeer en de aura, en roept een buitengewoon gevoel van stilte op.

Tingsha’s hebben een helend en balancerend effect op de aura. De tingsha’s in de aura te laten klinken werkt harmoniserend, en brengt de energie op een gelijk nivo.
Tingsha’s worden ook gebruikt bij feng shui om de energie in een ruimte te zuiveren en weer onbelemmerd te laten stromen, door ze in de vier hoeken van de ruimte te laten klinken.
Een andere toepassing van Tingsha’s is om het begin en het einde aan te geven van een meditatieperiode. Het gebruik van tingsha’s werkt als een manier om de aandacht te richten, en in het hier en nu te houden.

Zoals bij veel altaarattributen is het aan te raden om Tinghsa”s in doek te wikkelen als ze niet worden gebruikt, of in een speciaal daarvoor bedoeld tingsha-etui van brokaatdoek met twee vakjes.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.