Zaphir Windchime, Sufi

 42,50

Zaphir Windchimes zijn zeer zuivere klankinstrumenten. Het beluisteren van de heldere klanken ontspant, en je wordt vanzelf blij. Je kunt de Chime ophangen als een windgong, vanuit de hand bespelen door de klepel te bewegen, of beweeg de windgong zachtjes heen en weer, terwijl je het koord vasthoudt.

Stemming: A# C C# F F# A# C F
Thema: Spiral dance (Dans van de derwish)

Materiaal: Stevig en gelakt karton, met metalen staafjes en een houten klepel.
Herkomst: Handgemaakt aan de voet van de Pyreneeën, Frankrijk
Afmetingen: cylinder 12,5 x 6,5 cm, totale lengte met koordjes en klepel 39 cm.

Beschrijving

Een Zaphir Windgong is een zeer zuiver klankinstrument. Het instrument is op te hangen als windgong, of hij kan boven de deur hangen waarbij de deur de klepel beroerd of hij kan in de hand gehouden worden en zo bespeeld worden.
De Zaphir Windchimes zijn gemaakt van voornamelijk natuurlijke materialen, met respect voor de natuur. De klankkast van een Chime is gemaakt van papiervezels, met een beschermendende laklaag. De klepel is gemaakt met hout, met was bewerkt.
De 8 metalen staafjes in de Chime die de klanken bepalen worden met zilversoldeer bevestigd op een metalen ring onderin de Chime. De staafjes worden net zolang bewerkt tot ze de juiste toon hebben.
Er zijn 5 verschillende Zaphire Windgongs, met elk een eigen klank en kleur.
DE Windgongen zijn geschikt voor binnen en buiten. Voor gebruik buiten is het raadzaam de klankkast van tijd tot tijd opnieuw te voorzien van een vernislaag.

Extra informatie

kleur

rood met blauwe stip, links boven, roze met rode stip, midden boven, geel met witte stip, rechts boven, roze met rode stip, links onder, blauw met roze stip, midden onder, rood met oranje stip, rechts onder